Συνταγή με αχινέους

Ο κ. Διονύσης Φλεμοτόμος από τη Ζάκυνθο μας σερβίρισε στο διαδίκτυο ένα λαχταριστό πιάτο με αχινέους.

Μοσχοβόλησε θάλασσα!

Μας προκαλεί να φτιάξουμε μια αχινομακαρονάδα με τα αυγά των αχινών μέσα στη σάλτσα ή να φτιάξουμε μια ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΗ συνταγή που επινόησε η Μυλοποταμίτισα Καίτη Καρύδη. Γεμιστούς αχινέους. Τους ζεματάμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα αγκάθια τρίβοντας στα βράχια. Ξεπλένουμε και ανοίγομε μια τρύπα στο πάνω μέρος. Αφαιρούμε το περιεχόμενο εκτός από τα αυγά. Φτιάχνουμε μια γέμιση με ρύζι, κρεμμυδάκι, σκόρδο, τομάτα, δυόσμο και ρίχνουμε το ζουμί των αχινέων σουρωμένο. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο, εντυπωσιακό και γευστικότατο!

Τη συνταγή παρουσίασε η Καλλιόπη Καρύδη στην εκπομπή αφιέρωμα στα Κύθηρα Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.

Ευχαριστούμε τον κ. Φλεμοτόμο, ευχαριστούμε και τις Μυλοποταμίτισες, μάνα και κόρη.

 

 

Διαβάστε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.