Μια ιστορική φωτογραφία στα Κύθηρα

Με αφορμή τη φωτογραφία που μας κοινοποίησε ο κ. Δεσύλλας από την Κέρκυρα αξίζει να αναφέρομε ότι από το 1951 αρχίζει μια καινούρια εποχή για τα Κύθηρα.

Δύο μεγάλοι επιχειρηματίες Κυθήριοι ευεργέτες, ο Νικόλαος Τριφύλλης και ο Μιχαήλ Σεμιτέκολος υπογράφουν ένα πρακτικό για την εκτέλεση δύο μεγάλων έργων στα Κύθηρα. Την ανέγερση του Τριφυλλείου Νοσοκομείου και την ασφαλτόστρωση του αμαξιτού δρόμου Χώρας Ποταμού. Τα έργα ολοκληρώθηκαν στη 10ετία του ’50 με τις γενναίες χορηγίες των ευεργετών και τη συνδρομή των απανταχού Κυθηρίων. Για τη διαχείριση των εράνων, την επιμέλεια και την επίβλεψη των έργων συγκροτήθηκε μια 15μελής επιτροπή από Κυθηρίους: Γρηγόριο Κασιμάτη, υπουργό, Δημήτριο Μαρσέλλο υπουργό, Κρίτωνα Δηλαβέρη, βουλευτή, Ιωάννη Κοντολέοντα, βουλευτή, Παναγιώτη Φωτεινό, καθηγητή Πανεπιστημίου, Ιωάννη Φώτιο, δ/ντή Υπουργείου Παιδείας, Θεόδωρο Κατράκη δικηγόρο, Γαβριήλ Καλοκαιρινό, γραμματέα Αρχιεπισκοπής, Θεόδωρο Αρχοντούλη, δικηγόρο, Παναγιώτη Πανάρετο τμηματάρχη Υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτη Τριφύλλη, αρχικτηνίατρο, Ιωάννη Κασιμάτη, δ/ντή της εφημερίδας «Κυθηραϊκή δράσις» και τους επιχειρηματίες Νικόλαο Καστρίσιο, Βασίλη Μπαβέα και Παναγιώτη Γαβρίλη.

Η φωτογραφία είναι από την πανηγυρική κατάθεση του θεμελίου λίθου για την ανέγερση του Νοσοκομείου μας στην είσοδο του Ποταμού. Διακρίνονται ο Μιχαήλ Σεμιτέκολος, ο Ιωάννης Κοντολέων, ο Γρηγόριος Κασιμάτης κ.α.

Διαβάστε επίσης...
Αφήστε μια απάντηση