Γεωργική παραγωγή στα Κύθηρα 

Το 1911 τα Κυθηρα είχαν παραγωγή:

735.000 οκάδες λάδι

1.100.000 οκάδες σμιγό

1.400.000 οκάδες κρασί

 

Το 1912 παρήγαγαν μεταξύ άλλων

15.000 οκάδες κριθάρι 

15.000 οκάδες βρώμη 

 

Το 1919 παρήγαγαν μεταξύ άλλων 

22. 000 οκάδες σιτάρι

40.000 οκάδες όσπρια

 

Το 1921 παρήγαγαν μεταξύ άλλων 

80.000 οκάδες αμύγδαλα

100.000 οκάδες σύκα

 

Το 1923 παρήγαγαν μεταξύ άλλων 

100.000 οκάδες πατάτες

 

Το 1933 παρήγαγαν μεταξύ άλλων 

180.000 οκάδες σταφύλια.

 

 

ΠΗΓΗ: Η’ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο. Κυθηρα 21-25 Μαΐου 2006. Ζήσιμου Συνοδινού: Οικονομία και στρατηγικές του τραπεζικού κεφαλαίου στα Ιονία Νησιά. Εκδοση Εταιρείας Κυθηραικων Μελετών, τ.IIA, σ 345.

 

 

Διαβάστε επίσης...
Αφήστε μια απάντηση