Σε ώρες περισυλλογής

Τελικά ο διχασμός, ο φανατισμός και η φαγωμάρα είναι στο αίμα μας από την εποχή του Τρωικού Πολέμου. Για σημαντικά και για ασήμαντα.  Η εμφυλιοπολεμική νοοτροπία είναι μια καταραμένη κληρονομιά που ταλαιπωρεί το λαό μας.
Μέσα στα 200 χρόνια Ελληνικού Κράτους η Ελλάδα έζησε 4 εμφυλίους. Μην ξεχνάμε ότι ένας εμφύλιος παραλίγο να καταστρέψει την Επανάσταση του ’21. Ένας δεύτερος εμφύλιος δολοφόνησε τον Καποδίστρια. Ένας τρίτος, ο Διχασμός, χώρισε την Ελλάδα στα δύο. Και ο τέταρτος, ο Εμφύλιος (1946-49) ο αγριότερος ίσως των εμφυλίων στην Ελλάδα, άφησε βαθιές πληγές που δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Η σημερινή πραγματικότητα δυστυχώς ευνοεί μια καινούρια φαγωμάρα. Είναι κρίμα! Ας κρατήσομε την ψυχραιμία μας και ας πρυτανεύσει η λογική. Αντί να τσακωθούμε και να φαγωθούμε, προτείνω να διαβάσομε το βιβλίο του καταξιωμένου Καθηγητή Ιστορικού και συγγραφέα κ. Γ. Δερτιλή «ΕΠΤΑ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟΙ, ΕΠΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ 1821-2016» Έχομε πολλά να διδαχθούμε!
Τα Κύθηρα έχουν την τύχη να φιλοξενούν τακτικά αυτήν την προσωπικότητα στα Μητάτα, όπου βρίσκει την ηρεμία που χρειάζονται οι άνθρωποι του πνεύματος.

 

 

Διαβάστε επίσης...
Αφήστε μια απάντηση