Μια μονομαχία που τελικά ματαιώθηκε στα Κύθηρα

Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου ο Αττίκ παραθέριζε στα Κύθηρα. Τον Αύγουστο στο Καψάλι για να κάνει τα μπάνια του και το Σεπτέμβριο στο Λειβάδι, στο σπίτι της μητέρας του, για το κυνήγι.

Στο Καψάλι νοίκιαζε πότε το σπίτι του Μαρή Τριάρχη, πότε το σπίτι του Γιώργη Πετρόχειλου-Μουγκρή. Κοινωνικότατος, πειραχτήρι, έκανε φάρσες και αστεία που άφησαν εποχή. Κάποτε όμως έγινε και ένας καυγάς που παραλίγο να καταλήξει σε μονομαχία.

Ο Αττίκ, γνωστός για τα αντιμοναρχικά του φρονήματα, μια μέρα στο Καψάλι συζητούσε ζωηρά με το γνωστό παλιό Καψαλιώτη Αντώνη Πετρόχειλο, γνωστό βασιλόφρονα και η πολιτική συζήτηση, ως ήτο επόμενο, κατέληξε σε καυγά. Ο Αττίκ έλεγε στον Πετρόχειλο ότι παρόλο που δεν ήταν βασιλόφρων, εκείνος πήγε καλεσμένος στο παλάτι. (Πράγματι ο Αττίκ είχε πάει στο παλάτι και ο Κων/ντίνος τον ρωτούσε, πώς κάνει το διπλό σφύριγμα)

Ο Πετρόχειλος του απάντησε ότι προσεκλήθη στο παλάτι σαν θεατρίνος. Ο Αττίκ εθίγη βαθύτατα και τον κάλεσε σε μονομαχία λέγοντάς του «αυτή την προσβολή Αντώνη δεν έπρεπε να μου την κάνεις!» Τελικά μεσολάβησε η Σούρα, η γυναίκα του Αττίκ και η μονομαχία, την οποία στο βάθος ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήθελε, δεν έγινε ποτέ!

Η οικία του Μαρή Τριάρχη στο Καψαλι όπου έμεινε κάποια καλοκαίρια ο Αττικ.

Διαβάστε επίσης...
2 Σχόλια
  1. […] από μια άλλη ιστορία, που έχει σχέση με τον εκ μητρός Κυθήριο τροβαδούρο μας, Αττίκ, ο οποίος ως γνωστόν παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο το 1910 […]

  2. […] καλοκαίρια της δεκαετίας του ’20 και ΄30 ο Αττίκ παραθέριζε στα αγαπημένα του Κύθηρα, όπου έμενε τον Αύγουστο στο Καψάλι για τα […]

Αφήστε μια απάντηση