Φως ιλαρόν στους αγίους Ακινδύνους

O μήνας Noέμβριος στα Κύθηρα είναι γεμάτος με υπέροχους εσπερινούς και πανηγυράκια σε γραφικότατα ξωκκλήσια. Αρχίζοντας από σήμερα 1η του μηνός με το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων, συνεχίζομε με τους αγίους Ακινδύνους, τον Αξεστράτηγο, τον άγιο Νεκτάριο, τον άγιο Μηνά, το Χρυσόστομο, τη Μεσοσπορίτισσα, την αγία Αικατερίνη, τον άγιο Στυλιανό, τον άγιο Ανδρέα.

Σήμερα το απόγευμα θα ανηφορίσομε για τον εσπερινό στο βουνό των αγίων Ακινδύνων, μια υπέροχη τοποθεσία στα νότια των Κυθήρων, ένα μπαλκόνι, με θέα στο Κρητικό πέλαγος. Στην κορυφή του βουνού είναι το εκκλησάκι των αγίων Ακινδύνων, που μαρτυρείται το 17ο αι. και κατά την παράδοση το χτίσανε ναυτικοί, που κινδύνεψαν στη θάλασσα των Κυθήρων. Οι άγιοι Ακίνδυνοι είναι 5: Ακίνδυνος, Πηγάσιος, Αφθόνιος, Ελπιδοφόρος και Ανεμπόδιστος. Η χάρη τους να βοηθήσει την πατρίδα μας να ξεπεράσει τους KIΝΔΥΝΟΥΣ και να έρθουν ΑΦΘΟΝΑ τα πρώτα ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ μηνύματα, από τα οποία να ΠΗΓΑΣΕΙ η χαρά, η αισιοδοξία και η ευημερία ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ.

Το εκκλησάκι των αγίων Ακινδύνων
Από τους αγίους Ακινδύνους η θέα προς τη Χώρα τη νύχτα
Από τον εσπερινό το 2004 με το μακαριστό Μητροπολίτη Κυθήρων Κύριλλο Χριστάκη και τον αείμνηστο Δήμαρχο Αρτέμη Καλλίγερο.
Διαβάστε επίσης...
Αφήστε μια απάντηση