Για την κ. Ελένη Χάρου από Giostra Di Zante / Γκιόστρα της Ζακύνθου

ΚΥΘΗΡΑ, νησί της ουράνιας Αφροδίτης, θεάς του Έρωτα!!!

Νησί γεμάτο θησαυρούς, όπως αυτοί του Παρθενώνα που βρέθηκαν στο βυθό …

Ίσως θησαυροί σαν αυτούς του Barbarossa….Μύθος ή αλήθεια??κανείς δεν ξέρει….

Υπάρχουν όμως «αληθινοί θησαυροί» επίγειοι, με σάρκα και οστά, όπως η κ. Ελένη Χάρου!!!!! 

Ποια είναι?  μπορεί κανείς να αναρωτηθεί? 

Είναι λοιπόν, μια εξαιρετική γυναίκα, μια εξέχουσα προσωπικότητα των Κυθήρων, τα Κύθηρα ολόκληρα!!!!!

Γεννημένη στα Κύθηρα, φιλόλογος καθηγήτρια, η οποία εργάστηκε στο   Αρχείο των Κυθήρων για πολλά έτη, δημιούργησε  βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος για τα Κύθηρα, ασχολήθηκε με τη διάσωση της μουσικής παράδοσης των Κυθήρων και των ιδιαιτεροτήτων στην Κυθηραϊκή ψαλτική και γενικότερα  ασχολείται με  την ιστορία και τη λαογραφία των Κυθήρων.

Μια κινητή Εγκυκλοπαίδεια!!!!!!!!!!!! 

Στο ταξίδι μας στα Κύθηρα, βρέθηκε κοντά μας, στην παρέα μας!!!!!!!!! Τιμή μας, που την γνωρίσαμε!!!!!!  

Μας συνόδευσε, σε όλες τις εκδηλώσεις μας εκεί και μας ξενάγησε στο φημισμένο Κάστρο των Κυθήρων!!! Μας μίλησε πολιτιστικά και όμορφα!!! 

Σας ευχαριστούμε για τις γνώσεις σας , τις  οποίες μας  παρουσιάσατε   με κατανοητό τρόπο και  που μπορέσατε μας να μεταφέρετε μεγάλο όγκο γνώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα!! Η αγάπη σας  για τον  πολιτισμό, αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα της δουλείας σας αλλά και της καθημερινότητα σας!!!!!!! 

Όμως, η κ. Ελένη,  είναι κοντά μας από πολλά χρόνια πριν…. Για όσους δεν ξέρουν, ήταν ο  συνδετικός κρίκος  γνωριμίας του συλλόγου μας, Giostra di Zante, με τα Κύθηρα και τον Κυθηραϊκό  Σύνδεσμο Αθηνών!!!! 

Άρα, καταλήγουμε ότι κυριολεκτικά οι σχέσεις μας δημιουργήθηκαν από αυτήν!! Της  χρωστάμε πολλά… χωρίς αυτήν, ίσως και να μην είχαμε ποτέ αποκτήσει αυτή την συνεργασία .. 

Ευτυχώς όμως, σταθήκαμε Τυχεροί!!!!!!!!! Και καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια να γνωρίσουμε από κοντά την αγαπημένη κ. Ελένη και να ξεναγηθούμε στα όμορφα Κύθηρα!!

Ζακυνθινοί σύλλογοι όπως οι « Τραγουδιστάδες της Ζάκυνθος» ή η εκπομπή του ΙΟΝΙΑΝ « Τρέχα γύρευε» με τον Άγγελο Σεβαστιαδη και άλλοι πολλοί,  γνωρίζουν την κ. Ελένη γιατί ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα είναι παρούσα και πάντα με την καλή της, την καρδιά και τον εθελοντισμό της,  παρουσιάζει-γνωρίζει , το νησί των Κυθήρων στους επισκέπτες!!! 

Είναι δύσκολο να βρεις όμορφες και σωστές λέξεις για να ευχαριστήσεις μια προσωπικότητα , όπως η κ. Ελένη. 

Την  ευχαριστούμε που υπάρχει  και συνεχίζει τον επίμονο αγώνα της   υπέρ της μάθησης του πολιτισμού!!!  

Όπως λέει και ένα ρητό:

 «Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ” αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής»  Σωκράτης

Κ. Ελένη, σας περιμένουμε στην Ζάκυνθο, όποτε το θελήσετε..και είστε και επίσημα προσκεκλημένη του συλλόγου μας στη Γκιοστρα του 2024!!! Θα είναι χαρά και τιμή μας, να έρθετε στο νησί μας!!!!!!!  

 

Πολλά φιλιά από όλους μας!!!

Μαύρα Κάρδαρη- Πρόεδρος

εκ μέρους όλων των μελών της Giostra di Zante!!!!!!!!