Ένα ιδιαίτερο πιάτο από τα Κύθηρα

Προτείνω να φτιάξουμε μια ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΗ συνταγή που επινόησε η Μυλοποταμίτισα Καίτη Καρύδη.
Γεμιστούς αχινέους.
Τους ζεματάμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα αγκάθια τρίβοντάς τα στα βράχια. Ξεπλένουμε και ανοίγομε μια τρύπα στο πάνω μέρος. Αφαιρούμε το περιεχόμενο εκτός από τα αυγά. Φτιάχνουμε μια γέμιση με ρύζι, κρεμμυδάκι, σκόρδο, τομάτα, δυόσμο και ρίχνουμε το ζουμί των αχινέων σουρωμένο.
Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο, εντυπωσιακό και γευστικότατο!
Τη συνταγή παρουσίασε προ ετών η ταλαντούχα Καλλιόπη Καρύδη στην εκπομπή αφιέρωμα στα Κύθηρα “Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ”.